Pályaorientációs sorozat az M2-n

Mi a pálya? címmel harminc epizódból álló pályaorientációs sorozatot indít az átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó Új Nemzedék Plusz TÁMOP projekt. 

http://mediaklikk.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2014/06/Puskas_Peti_2-1024x576.jpgAz M2 Gyerekcsatorna ifjúsági műsorsávjában és az ujnemzedek.hu portálon nyomon követhető sorozat célja, hogy közelebb hozza a szakmákat a pályaválasztás előtt állók fiatalok számára, illetve bemutassa a különböző mesterségek szépségeit. A Mi a pálya? infotainment sorozatban számos, a fiatalok pályaválasztását segítő információ hangzik el, bemutatva többek között a szakmák megszerzéséhez vezető utat, vagy épp azt, hogy milyen képességek szükségesek az adott területen való sikerességhez.

A harminc szakma között olyan, ma már klasszikusan hiányszakmának számító foglalkozások is szerepelnek, mint az ács vagy épp az asztalos, de különlegességként az állatkerti gondozók mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek a fiatalok. Annak érdekében, hogy a fiatalokhoz még közelebb kerülhessen a pályaválasztás témája, az epizódok riporteri feladatait többek között olyan ismert zenészek látják el, mint Puskás Peti, Eckü és Wolfie, a Punanny Massif frontembere.

Az M2 Gyerekcsatorna ifjúsági műsorsávjában és a 2013 őszén elindult ujnemzedek.hu ifjúsági portálon nyomon követhető pályaorientációs sorozathoz kapcsolódóan az egyes foglalkozásokat feldolgozó beszélgetések kísérik a Petőfi Rádió reggeli műsorában. A weboldalon június 16-tól hétfőn és csütörtökön, 15 héten keresztül láthatóak az új részek, míg a Petőfi Rádióban kedden és pénteken reggel hallhatók a beszélgetések. Az M2 műsorán már látható a sorozat, hétfőtől szombatig 20 órától látható ötperces blokkokban.

forrás: Közmédia
Previous
Next Post »

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.