A gyerekek online szavazásán Hillary Clinton lett a győztes elnök

Már napokkal az amerikai elnökválasztás előtt lehetőséget kaptak a gyerekek a Nickelodeon honlapján, hogy „hallassák a hangjukat”: a Kids Pick The President, vagyis a „Gyerekek választanak” elnevezésű online szavazás végeredményei szerint 53 százalékkal a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton nyert, míg a republikánus Donald Trumpra 36 százalékuk szavazott. Érdemes megfontolni a szavazás eredményeit, hiszen a gyerekcsatorna 1988 óta minden választás előtt megkérdezi a kicsiket, akik idáig egy kivételével mindig helyesen tippeltek!


A Nickelodeon a Kids Pick The President, vagyis a „Gyerekek választanak” nevű weboldalon minden amerikai elnökválasztás előtt a legkisebbek véleményét is megkérdezi a közelgő szavazásról. Nem volt ez másként most sem: október 28. és november 5. között várták a gyerekek online szavazatát, akik már döntöttek: szerintük Hillary Clinton a győztes. A gyerekcsatorna „választásán” csaknem 906 ezer lurkó adta le a voksát: 53 százalékuk a demokrata elnökjelöltet támogatta, míg a republikánus Donald Trump csupán a szavazatok 36 százalékát tudta „megkaparintani”.

A „választás” ugyan nem komoly, de a végeredményét úgy tűnik, mégis érdemes megfontolni, hiszen a szavazás már hagyomány a Nickelodeonnál, a gyerekek pedig rendszerint a „felnőttek szavazásán” is győzedelmeskedő jelöltre voksolnak: a népszerű gyerekcsatorna 1988 óta kérdezi meg a kicsiket, hogy szerintük ki legyen az elnök, ők pedig csupán egyetlen alkalommal tévedtek – 2004-ben a demokrata John Kerryre voksoltak többen, a nyertes George Bush helyett.

forrás: Viacom
Previous
Next Post »

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.