Elkaszálták a 24 spin-offját

Az 1. évada után rögtön véget is ért a 24: Újratöltve (24: Legacy).Sok sikeres sorozatot kitermelt már magából a FOX, és ezen sorozatok egyik éllovasa volt a 2001 és 2010 futó, összesen 8 évadot megélt 24. A sorozatban – amelyet idehaza főleg az M1 adott – a Kiefer Sutherland által alakított, azóta kultikus karakterré vált Jack Bauernek, a CTU ügynökének 24 órája van arra, hogy megállítson terroristákat. Minden évad egy történetet mesélt el, az epizódokban pedig valós időben folyik a cselekmény, azaz egy perc alatt a történetben is egy perc telik el. A 8 évad mellett a 24 2008-ban kapott egy tévéfilmet 24: Redemtion néven, valamint 2014-ben egy miniévadot is 24: Élj egy új napért címen, amit indulása után pár hónappal a magyar FOX is bemutatott.


Ám a csatorna nem hagyta sokáig pihenni a sorozatot, és idén februárban el is rajtolt a 24: Újratöltve, amit hazánkban a VIASAT6 vett fel a műsorára. Ennek a sorozatnak már nem Jack Bauer volt a főszereplője (de Sutherland producerként részt vett benne), hanem egy Eric Carter nevű ex-katona (Corey Hawkins – Egyenesen Comptonból, The Walking Dead), akin terroristák akarnak bosszút állni vezérük halála miatt. Carternek így nem csak a hazáját, hanem a családját és meg kell védenie tőlük, amiben segítségére lesz Bauer korábbi szervezete, a CTU is.

A sorozat a Super Bowl döntőjének felvezetésével debütált és az első része igen szép nézettséget, 17,58 milliót hozott. Ám amilyen szép volt ez a szám, olyan nagyot is bukott: a második részre több mint 10 millió nézőt vesztett, és már csak 6,22 millió ember volt rá kíváncsi. És ez a szám csak fogyott, míg végül az évadzáróra már csak 3,42 milliós nézettsége maradt. És hiába vett részt a készítésben az eredeti sorozat alkotója, Robert Cochran, a sorozat kritikailag sem lett túl sikeres: az IMDb-n 6,3 ponton áll a 10-ből, a kritikákat összegyűjtő Rotten Tomatoes-on pedig 60%-on (a nézői szavazatoknál pedig 57%-on). Az Upfrontson – ahol a csatornák az új sorozataikat is bejelentik – még bizakodóan beszéltek egy esetleges második évadról, ám az elmúlt napokban végleg elkaszálták a sorozatot. Ám ez nem jelenti azt, hogy lemondtak volna a 24-ről, ugyanis már nagyban dolgoznak a franchise újabb visszahozásán.
Previous
Next Post »

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.