Inhumans – poszteren a Marvel IMAX-es sorozata

Posztert és hivatalos dátumot kapott a Marvel Televison és az IMAX együttműködéseként létrejövő Embertelenek (Inhumans).Az Embertelenek vagy Nememberek (Inhumans) 1965 decemberében jelentek meg először a Fantasztikus Négyes 45. számában, alkotójuk a legendás Stan Lee–Jack Kirby-páros. Létezésüket a Kree nevű idegen fajnak köszönheti, akik normál embereken kezdtek kísérleteket végrehajtani, hogy katonának használják fel őket a Kree–Skrull-háborúban. Végül azonban magukra hagyták ezt az új fajt, akik a mutagén Terrigan-köd segítségével különleges képességek birtokába jutottak. Vezetőjük Fekete Villám, akinek legnagyobb fegyvere a hangja, már suttógásával is hatalmas pusztítást tud végrehajtani, most ő és a királyi család többi tagja kapott saját sorozatot.

A Marvel Studios eredetileg egy filmet szánt nekik a Marvel Filmes Univerzum harmadik fázisának lezárásaként 2019-re – Fekete Villám szerepét pedig a Groot hangját is adó Vin Diesel akarta eljátszani –, ám a filmes naptárban történt változások következtében lekerült onnan. A faj később A SHIELD ügynökei sorozat 2. évadában bukkant fel és a továbbiakban is fontos szerepet játszottak. Végül úgy döntöttek, hogy egy rövid sorozat formájában hozzák el a királyi család kalandjait - azonban ez a mozikban fog debütálni.

A Marvel Televison és az IMAX közreműködésével készült sorozat első két részét ugyanis IMAX kamerákkal vették fel, és ez a két rész az IMAX mozikban fog debütálni szeptemberben, majd pár hétre rá az ABC is leadja a két részt, hogy aztán ott folytatódjon a 8 részes évad. A történet szerint a királyi családnak egy katona puccs miatt Hawaii-ra kell menekünie, ahol nemcsak magukat, hanem az emberiséget is meg kell védeniük. A sorozathoz érkezett nemrég egy új poszter (jobb oldalt), amin a vezető Fekete Villám (Anson Mount – Kötelező ítélet, Harmadik műszak), felesége, a haját csápként is használni tudó Medúza (Serinda Swan – Smallville, Graceland: Ügynökjátszma), valamint a király gonosz szándékú unokaöccse, Maximus (Iwan Rheon – Trónok harca, Kívülállók) szerepel. Hozzájuk csatlakozik még a királyi család tagjaként Isabelle Cornish (Tinik a parton, Otthonunk) mint Kristály, Eme Ikwuakor (A létezés határa, Hold) mint Gorgó, Ken Leung (Lost – Eltűntek, X-Men: Az ellenállás vége) mint Karnak, Mike Moh (Szupi nindzsák, Empire) mint Triton és Sonya Balmores (Hullámok habjain) mint Auran.

A sorozat készítője és társírója Scott Buck, akinek nevéhez egy másik Marvel sorozat, az Iron Fist valamint a Dexter is fűződik, rajta kívül a készülő Fekete Párduc film írója, Joe Robert Cole dolgozott a forgatókönyvön. A rendezést többek közt Roel Reiné (Halálfutam 2.), Chris Fisher (13-as raktár, A célszemély) és Billy Giehart (Egyszer volt, hol nem volt; A SHIELD ügynökei) látja el.

Az Inhumans első két része szeptember 1-jén jelenik meg a mozikban (hogy hazánkban is így lesz-e, azt még nem tudni), majd szeptember 29-től látható az ABC csatornán. Magyarországon vélhetően vagy a VIASAT3 vagy a VIASAT6 fogja adni.
Previous
Next Post »

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.