Újabb filmcsatornát indít a TV2 Csoport

A román Országos Audiovizuális Tanács, azaz a CNA újabb magyar érdekeltségű csatorna indítására adott engedélyt a TV2 Csoport számára.


Kedden született meg az a döntés a CNA részéről, mely szerint a TV2 Csoport Moziverzum néven új filmcsatorna indítására kapott engedélyt. A csatorna Európa több országát is lefedi. A tervek szerint Magyarország mellett Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia és Horvátország területein lesz a sugárzás, műholdas elosztással.


A Moziverzum 2017 második felében indulhat, mely a nevéből adódóan filmeket fog sugározni, széles választékban, méghozzá 24 órában. A kínálat részét képezik majd az akció-, vígjáték-, kaland-, dráma- és horrorfilmek. A legújabb filmek mellett klasszikus és történelmi témájúak is műsorra kerülnek. A Moziverzum éves költségvetése 900 000 euró lesz.

A Moziverzum elindulásával újabb csatornára derült fény abból a hatból, amelyet Dirk Gerkens, TV2-vezérigazgató pedzegetett meg egy interjúban. A Kreatív interjújában elhangzottak szerint a TV2 Csoport 2017-ben hat tévécsatornával bővül. Ebből már ötöt tudni lehet, feltéve, ha igazak a pletykák.

Spíler TV 2Ezt is egy TV2-s interjúban említették.
Story4, Story5, Galaxy – Iparági pletykák szerint a TV2 a három Story-csatorna felvásárlására készül.
Moziverzum – Jelen cikk tárgya.

De vajon milyen csatorna lesz a hatodik? Gerkens egy Index-interjúban így nyilatkozott: „Van egy ötletem, de arról nem beszélnék, mert még lenyúlnák.” Az év hátralévő részében erre is fény derülhet.

(Paginamedia)
Previous
Next Post »

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.