Mr. Mercedes – kedvcsinálón a legújabb Stephen King-adaptáció

Megkapta előzetesét az Audience Network új sorozata, amely a kultikus író egyik művéből készült.


Az utóbbi időben a film- és sorozatkészítők ismét rákaptak a legendás író, Stephen King munkáira, talán a tavaly a Hulu szolgáltató által készített és J.J. Abrams által felügyelt adaptáció, a 11.22.63 sikere is közrejátszott ebben. Idén a mozikba érkezik King fantasy-ja, A setét torony, valamint kultikus bohócos horrora, az Az, de a sorozatrajongók is megkapják a saját King-adagjukat, ugyanis érkezik A köd és jelen cikk tárgya, a Mr. Mercedes is.A történet szerint egy férfi lopott Mercedesszel hajt bele a munkanélküli hivatalnál várakozó tömegbe, ezzel nyolc halottat hagyva maga után. A magát ezek után csak Mercedeses-gyilkosnak nevező ember később levelet küld egy nyugalmazott rendőrnek, Bill Hodges-nak, melyben egy sokkal nagyobb tett végrehajtását vetíti elő. Hodges ezután felhagyva nyugdíjas életével elindul, hogy egymaga elkapja a rejtélyes bűnözőt. A sorozat alkotója  David E. Kelley, akinek köszönhetjük az idén az HBO-n debütált Hatalmas kis hazugságokat, vagy éppen a Boston Legal – Jogi játszmákat. A rendezést vállaló Jack Bender se ismeretlen a sorozatok világában, rendezett részeket a Lost – Eltűntekhez, a Trónok harcához, valamint egy korábbi Stephen King-sorozathoz, A búra alatt-hoz.

A gyilkos szerepére eredetileg az új Star Trek-filmek Chekovját, Anton Yelchint szerették volna, ám a színész tavaly sajnos halálos balesetet szenvedett, így új embert kellett keresni rá. A szerepet végül a Londoni rémtörténetek sorozat Dr. Frankensteinje, Harry Treadaway játsza, még Hodges szerepét a háromszor is Golden Globe-ra jelölt Brendan Gleeson (a Harry Potter-filmek Rémszem Mordonja) kapta. Mellettük olyan színészek kaptak szerepet a filmben, mint Kelly Lynch (Charlie angyalai), David Furr (Marvel’s Iron Fist), Lindsay Ayliffe (Banshee), Jharrel Jerome (Holdfény), Mary-Louse Parker (Nancy ül a fűben), valamint A szomszéd nője mindig zöldebb főszereplőnője, Ann-Margret.

A Mr. Mercedes augusztus 9-én mutatkozik be az Audience Networkön. Hogy hazánkban melyik csatorna mutathatná be, még kérdéses (talán a 11.22.63-hoz hasonlóan ezt is a FOX adja le nálunk).


Previous
Next Post »

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.